Semester i Danmark - En person klättrar i en klätteranläggning vid Vejle, en kullerstensgata på Bornholm med charmiga hus och blommor, en utsökt lunch på Sønderho Kro, två kvinnor i badkläder på väg mot havet, och en kopp kaffe på ett utebord med Kronborg i bakgrunden.

Semester i Danmark – Se vad reseexperterna rekommenderar

Birgitte Oxlund
Ska du semestra i Danmark? Och behöver du inspiration till vart du ska åka – både med och utan barn? Se fem reseexperters favoritplatser i Danmark.

Fem reseexperter, men sex förslag på semestrar i Danmark.

Du undrar säkert över att det är fem experter och sex semesterförslag. Och ja, det är alltså jag som inte kunde begränsa mig och nöja mig med att nämna ett favoritställe. Jag älskar nämligen att hoppa mellan öarna i Danmark. Men det är ju bara dig till godo. Då får du mer att välja mellan och här finns något för nästan varje smak och plånbok.

Bornholm – Danmarks solskensö

av Birgitte Oxlund som är ansvarig för Travelmarkets blogg

Bornholm är känd som Danmarks solskensö och det är en av de mest populära platserna nu när svenskarna planerar semester i Danmark. Det kan jag förstå. För ett par år sedan var jag på en veckas sommarsemester på Bornholm. Det var en varm och mycket solig vecka i slutet av juli, där vi varje dag åt ute på några av öns många mysiga matställen.

Flyg på semester till Bornholm

Min familj och jag valde att flyga till Bornholm och det är ett bra beslut om du vill besöka semesterön under högsäsongen. Man kan nämligen åka buss kors och tvärs över ön. Alla i familjen kopplade av och log bara åt de överfyllda parkeringsplatserna vid sevärdheterna och de små stämningsfulla byarna.

Här kan du kolla prisnivån på flyg till Bornholm.

Semester på Bornholm - Folk njuter av måltider på en utomhusrestaurang, sitter i en buss, en glassbutik och en naturskön utsikt vid kusten med en fyr i bakgrunden.

Bornholms badstränder och hamnbassänger

En av höjdpunkterna under min semester på Bornholm var att bada i havet; exempelvis från de låga klipporna vid stranden Sandvig, från trampolinerna i hamnbadet i Svaneke och från en jättestor badbrygga vid den mysiga stranden Næs i utkanten av Allinge.

Den bästa och mest barnvänliga badstranden var däremot Dueodde som är en av Europas bästa sandstränder. När du ser den så kommer den att påminna dig om en bountystrand med klart och turkosblått vatten och ultrafin, vit sand. Jag blev helt som ett litet barn igen och tillbringade dagen med att plaska runt och stå på huvudet i vattnet tillsammans med min dotter.

Slottsruinen Hammershus på Bornholm, en man och en flicka framför korsvirkeshus, två personer i havet vid Dueodde och en flicka som går på en stig vid en strand vid Allinge.

Bornholms mest kända sevärdhet – så välförtjänt

En annan höjdpunkt under vår semester på Bornholm – och förmodligen öns mest kända sevärdhet – var Nordeuropas största slottsruin Hammershus. Ruinen är omgiven av en 770 meter lång borgvall och ligger magnifikt vackert i gröna omgivningar alldeles vid havet. Man måste gå ett par hundra meter för att komma dit. Och jag kände verkligen historiens vingslag medan den imponerande ruinen långsamt blev större och större.

Hitta billiga flygbiljetter till Bornholm
Hitta semesterboende på Bornholm

Förtrollande semester i Skagen, vid Kandestederne och på Hjorths Hotel

av Kenneth Karl Nielsen, Travelmarkets SEO-strateg som har besökt mer än 40 länder

Nästa år är det 15 år sedan min fru och jag första gången besökte Kandestederne och bodde på Hjorths Hotel. Och vi har kommit tillbaka nästan varje år sedan dess. Det är något förtrollande med Skagen, Kandestederne och Hjorths Hotel.

Strand vid Gamla Skagen med havet, sanddyner och ett litet hus. Skagen museum - en röd tegelbyggnad med människor på en gräsmatta, och den sandtäckta kyrkan i solnedgången.

Christian Faber – Skagens museum, Skagens Kunstmuseer og Niclas Jessen

Det speciella ljuset i Skagen

Först och främst är det ljuset som gör toppen av Danmark förtrollande. Ljuset som ses bäst från stranden och skiftar från morgon till kväll, från dag till dag och från år till år.

Ljuset ses också i Skagenmålarnas vackra målningar som kan ses på Skagens museum.

Ljuset är särskilt härligt när man tittar på solnedgången över dynerna en varm sommarkväll eller äter en glass och tittar ut över havet i Gamla Skagen.

Hjorths hotell i Kandestederne - en grön äng med en solstol, en skylt med texten Stressfri zon, det charmiga gula hotellet och en gångstig med en skylt som säger Hjorths Hotel.

Kandestederne

Kandestederne som ligger cirka 15 kilometer från Skagen är däremot vår personliga favorit.

Kandestederne är en slags by som mestadels består av sommarhus, belägen i vacker natur med Västerhavet på ena sidan och Råbjerg Mile på den andra.

När vi besöker Kandestederne kopplar vi av helt och njuter av en frid och ro som inte finns på många andra platser i Danmark.

Hjorths Hotel

Vi bor alltid på Hjorths Hotel, där en skylt vid infarten förklarar att hotellet är en stressfri zon och att din mobil ska vara på ljudlöst under ditt besök på hotellet.

Vi kan anlända stressade till hotellet på fredagen och åka stressfria hem på söndagen.

Kandestederne och Hjorths Hotel är vår personliga favoritplats i Danmark.

Hitta semesterboende i Skagen
Boka rum på Hjorths Hotel

Fur – En ö-pärla i Limfjorden

Av Ole Stouby, VD och med mer än 30 års erfarenhet av resebranschen

Eftersom mina rötter kommer från den 22 km² stora nordjyska ön i Limfjorden har jag tillbringat otaliga minnesrika timmar, dagar och veckor på Fur.

Hoppa på den lilla färjan och du är bara 3-4 minuter från en mycket annorlunda semester i Danmark med stora naturupplevelser och aktiviteter för både barn och vuxna.

Semester på Fur - Fiskebåt vid hamnen, Fur Bryggeri, vandring i dynerna, kyrkogården med havet i bakgrunden.

Var ska du börja din semester på Fur?

En bra idé är att börja med Fur Museum eftersom det är själva essensen av öns DNA med bland annat fossiler. Delta även i aktiviteter i geoexperimentariets naturverkstad och utforska den lokalhistoriska utställningen Det Lille Land.

Populära platser på Fur

Fur är känt för sitt istidslandskap, förekomster av moler (vitgrå jordart) och vacker natur med stigar och vandringsleder. Besök exempelvis:

  • Knudeklinten – 600 m långa molerklippor med asklager
  • Stendalgraven – Råstoffgrav med Bispehuen som vittnar om landskapets ursprungliga höjd med skulpturen Molermanden
  • Stendal Høje – ”Bette Jens’s Hyw” – Gravhögar och öns högsta punkt
  • Langstedhuller – Slänter och erosionsdalar från istiden. Stå på toppen och ta en tur ner till stranden
  • Gammel Havn – Öns igenvuxna fiskehamn från 1911 som var öns livsnerv. Med en liten gratis utställning

Fur - brun sandstrand med höga klippor och havet vid sidan.

De bästa stränderna på Fur

Med eller utan barn är det perfekt att njuta av Furs klara vatten, exempelvis på båda sidor av hamnen och färjeläget. På östsidan hittar du Stenøre Strand och på hamnens västvända sida ligger Pulse Vig med en fin strand som även har tennisbana och fina lekplatser.

Det är också populärt att ta ett dopp vid Gammelgård Strand, Færker Odde Strand, Gammel Havn Strand och stranden vid Langstedhuller, där du måste gå den vackra turen ner genom ravinen för att komma till stranden.

Konsthantverk på Fur

Vill du köpa med dig en bit av Fur hem? Besök små gårdsbutiker med lokala specialiteter. Även konstnärers ateljéer, verkstäder och gallerier ställer ut och säljer exempelvis keramik, målningar, garn och stickat, brukskonst och konsthantverk.

Apropå konsthantverk – håll utkik efter de roliga och fina fiskarna. De är dekorerade av lokala konstnärer och är roliga för barn att hitta och ”samla på”.

Den mest barnvänliga aktiviteten på Fur

Söker du fler aktiviteter för barn och leksugna själar är Fur Arena ett fint aktivitetsområde som ligger utomhus med lekplats, minigolf, skateboardbana, utegym och (multi)bollbana.

Var ska du äta och dricka på Fur?

När hungern och törsten gör sig påmind finns det flera alternativ. Njut av det livliga autentiska hamnmiljön, där du hittar Fur Færgekro, Havnekiosken / ishuset och ”Skuret” – den lokala mysiga puben. Jag föredrar själv att sitta på kajen vid fisk- och musselbåtarna och njuta av en Sport-Cola eller Høker-Bajer från det lokala Hancock Bryggeri i Skive.

Du kan också äta på Raakilde, Café på Herrens Mark eller Fur Bryghus. På mikrobryggeriet kan du njuta av en god lunch med den smakliga ölen Fur som för övrigt flera gånger har blivit utsedd till Danmarks bästa.

Jag hoppas att du har blivit inspirerad och själv fått lust att läsa mer om och uppleva Fur!

Hitta semesterboende på Fur

Fanø, ön vi aldrig vill åka hem från

av Birgitte Oxlund som är ansvarig för Travelmarkets blogg

Fanø är min absoluta favoritplats när jag semestrar i Danmark. Jag har besökt ön i snart 25 år och från början förälskade jag mig i den avslappnade stämningen och känslan av att ha gott om plats – även en högsommardag.

Det tar bara 10-12 minuter att segla med färjan från Esbjerg till Nordby. Men lova mig att du går upp på färjans soldäck, där du kan känna vinden i håret och hur pulsen sjunker kraftigt.

Semester på Fanø - tre personer går på en strand vid Vadehavet, ett traditionellt hus omgivet av fruktträd, en hand som håller en hjärtmussla, en äng med blommande ljung och höglandskor.

På Fanø kan du hitta boende för varje plånbok – från enkla campingplatser till sommarhus och lyxiga värdshus. Och även om ön bara är 15,7 km lång så har den verkligen mycket att erbjuda.

Här får du några av mina bästa tips:

Nationalpark Vadehavet för naturälskare

Fanø är en del av Nationalpark Vadehavet och ett bra skafferi för både människor och djur. Beroende av årstid kan du exempelvis njuta av blåbär, svamp, ostron och hjärtmusslor. Och en dag då du inte har sett exempelvis kaniner, rådjur, sälar eller höglandskor är sällsynt.

En av de bästa och mest barnvänliga stränderna i Danmark

Gå längs den vackra breda sandstranden, där du kan samla bärnsten, titta på sälar eller bada i det barnvänliga havet. Föredrar du en mer aktiv semester så finns det optimala möjligheter för exempelvis vindsurfing och strandsegling med blokart.

Beroende av årstid kan du köra på stranden från ena änden av ön till den andra.

Den bästa badstranden ligger vid Rindby och vid nedfarten till stranden hittar du Stoppestedet som serverar våffelglass med gigantiska kulor.

Trevlig lunch på Sønderho Kro, promenad på Rindby strand, sommarloppmarknad vid den gamla skolan i Sønderho, besök i en tysk bunker från andra världskriget och flickor i traditionella folkdräkter från Fanø.

Sønderho, en lisa för själen

Strosa runt på de smala gatorna med välskötta korsvirkeshus i Sønderho som utsågs till Danmarks vackraste by 2011. Här levs livet med höns och kreativ pynt i trädgården, exempelvis under påsklovet och på Halloween.

Semester på Fanø för barn

Besök Fanøs naturlekplats, där träkonstnärer kontinuerligt bidrar med nya fantasifulla skulpturer. Eller utforska bunkeranläggningen som ligger på norra spetsen av Fanø.

Var ska du äta och dricka på Fanø?

Fanø är livsnjutarnas paradis. Jag kan rekommendera att du besöker följande ställen (några av de nämnda restaurangerna är däremot stängda under vintersäsongen så kontrollera öppettiderna först):

Sønderho: Sønderho kro, Fajancen, Nannas Stue och Tre Søstre
Nordby: Fanø Bryghus, Kellers Hotel & Spisehus och Slagter Christiansen
Rindby under sommarmånaderna: Äkta italienska pizzor hos Axel’s Kitchen
Superbrugsen i Nordby och Dagligbrugsen i Sønderho: Här kan du ofta köpa lax och öl från Fanø till bra priser.

När är det bäst att semestra på Fanø?

Vi har sommarhus på Fanø och njuter av att besöka Fanø året runt. Vi firar alltid påsklov och sommarlov på Fanø. Vi tar i alla fall 3-4 dagars höstlov där. Och vi har faktiskt också firat jul på ön. Jag har mycket svårt att välja vilken årstid jag gillar bäst.

Vår på Fanø

Påskliljor och Hannes hus i Sønderho, två krus med Fanø öl och korsvirkeshus i bakgrunden och en flicka som tittar på små påsklamm.

Jag älskar Fanø på våren när påskliljorna och syrenerna blommar och påsklammen försiktigt promenerar runt på fälten – nära sina mammor. Och jag njuter i fulla drag när vi kan börja sitta ute och njuta av naturen och det alldeles speciella ljuset som finns på Fanø.

Sommar på Fanø

Sommer på Fanø - Et livreddertårn på stranden ved Rindby Mennesker sidder ved udendørs caféborde omgivet af grønne træer og buske i Nordby; Børn med traditionelle folkedragter i hestevogn

Att fira sommarlov på Fanø är magiskt. Då är ön full av liv och det finns massor av aktiviteter och arrangemang överallt – däremot inte så mycket att vi någonsin har känt att det var för mycket folk. Man kan nämligen alltid hitta en plats vid havet där man kan vara nästan helt ensam.

Det ska du prova på sommaren: Kolla när det är lågvatten. Gå barfota ut och titta på sälarna på sydspetsen av Sønderho.

Höst på Fanø

Hans & Grethe Crêperie med en kvast bredvid dörren, en gammal tysk bunker med graffiti och högt gräs, samt två personer och en hund som går på en spegelblank strand på Fanø.

Vi firar nästan alltid en del av vårt höstlov på Fanø. Kanske är det för att det är en ö, men vi tycker ofta att vi har tur med vädret. Vi har några fasta platser som vi besöker på hösten. Då är Vadehavet magiskt i solsken vid lågvatten, stadens många bunkrar utforskas och vi måste också få en pannkaka hos Hans och Grete.

Vinter på Fanø

Vackert vinterlandskap vid havet på Fanø, en mysig värdshusmiljö i Sønderho Kro och ett snötäckt landskap med en solbelyst himmel och en byggnad i bakgrunden.

Vi har både firat jul och sportlov på Fanø. Och det är roligt eftersom man ofta kan känna att man nästan är ensam på ön. Men när vi går på bingo i Rindby Forsamlingshus eller en val strandar i Vadehavet utanför Sønderho så dyker det plötsligt upp folk överallt. Tystnaden och de vackra naturupplevelserna kan däremot vara magiska på vintern. Om ni hyr ett sommarhus ska ni komma ihåg att ta med några spel eller pussel 😀

Mina tre årliga favoritbegivenheter på Fanø

Juni-augusti: Internationell drakfestival vid Rindby strand, loppmarknaden vid den gamla skolan i Sønderho och Late Night i Nordby

Varje gång min familj och jag är på Fanø är vi överens om att vi gärna skulle stanna en vecka till.

Hitta ditt semesterboende på Fanø

Den danska Rivieran – Kusten norr om Köpenhamn

av Kasper Hove, Travelmarkets CMO som älskar lek, sport, människor och resor

Livsnjutare på Rungsted Havn

Njut av ett glas rosé i solen på Rungsted hamn. Här hittar du ett brett utbud av restauranger och caféer, där du kan njuta av utsikten över Öresund, hamnen och några av Danmarks dyraste och mest imponerande segelbåtar. Oavsett om du är sugen på dyra Kobe-biffar som flugits in samma dag från Japan, delikata asiatiska nudlar, sushi eller bara en fiskkaka från hamnluckan, så kan du hitta nästan allt på Rungsted hamn.

Den bästa stranden mellan Köpenhamn och Helsingör

Var det för dyrt och fancy i Rungsted? Då kan du hoppa i badkläderna och njuta av en dag på Espergærde Strand som är den bästa stranden mellan Köpenhamn och Helsingör. Stranden är både vuxen- och barnvänlig och du kan njuta av en Aperol Spritz och Danmarks bästa italienska mat från en av de lokala hamnkaféerna. Espergærde Strand är fortfarande något av en hemlig och dold strand på Nordsjälland.

En dagsutflykt i Helsingör

Om du är i Nordsjälland så är området kring Helsingörs hamn ett ”måste se”. Du bör avsätta minst en hel dag för att få den fulla upplevelsen.

Börja dagen med Nordsjällands bästa kaffe på Strandvejsristeriet. Här serverar kaffefantaster kaffe av egen import, rostad till perfektion i deras eget rosteri. Från kafferosteriet kan du njuta av utsikten över Kronborg och låta barnen leka på vallarna.

En cappuccino står på ett bord framför Kronborg slott, den vackra riddarsalen på Kronborg slott, sjöfartsmuseet, och en kvinna som kopplar av i ett upplyst bubbelbad på kvällen på Marienlyst.

© Finn Christoffersen, VisitNordsjælland – © Rasmus Hjortshøj, VisitNordsjaelland – Marienlyst Spa © VisitNordsjælland

Två barnvänliga museer i Helsingör

Därefter kan du överväga om dagen ska fortsätta på Museet för sjöfart som nyligen uppfördes i vacker design av Bjarke Ingels. Men om du ännu inte har sett Kronborg bör detta vara den plats du börjar med. Förutom att få en rysning i katakomberna och ett ”wow” över de stora salarna så lär du dig en viktig och spännande del av Danmarks historia och varför det är så oerhört viktigt att slå svenskarna i fotboll. Båda museerna är barnvänliga och tar minst två timmar att utforska.

Helsingörs hamn och strand

Låt turen fortsätta till Helsingörs hamn, där du kan njuta av lite sol på en av de många pirarna och äta läcker italiensk glass från den lokala italienska glassboden.

Är du sugen på sand mellan tårna? Då kan du korsa hamnen till Helsingör strand som är mycket underskattad. Därmed får du också nästan hela stranden och sanddynerna för dig själv. Om du har barn ska du komma ihåg att besöka strandlekplatsen och låta barnen tumla runt i sanden.

Segelbåtar ligger förtöjda vid kajen i Helsingörs hamn, en person svingar sig från en gunga vid Helsingörs strand, människor går längs kusten, och ett bord är fyllt med olika rätter vid Helsingörs Streetfood.

© VisitNordsjælland, Kasper Hove og
Henrik Numelin, VisitNordsjaelland

Denna spabehandling rekommenderas starkt

Ska du på semester i Danmark utan barn? Då kan du ge kropp och själ lite ro på Marienlyst Spa. Ett nyrenoverat spa, där du kan njuta av ett glas bubbel i en av de uppvärmda poolerna med utsikt över Öresund. Du kan köpa dagspass för 450 kronor per person. Fråga vilken Köpenhamnare som helst om standarden och du kommer få långa beskrivningar om vikten av ett besök.

Här ska du äta i Helsingör

Avsluta dagen med en middag på Helsingör Streetfood som ligger i de råa och slitna gamla hallarna från Helsingörs skeppsvarv. Utseendet är rustikt, doften är rätt och stämningen är god. Oavsett om du är sugen på asiatisk, mellanöstern, sydamerikansk eller europeisk mat, kommer du att kunna stilla din aptit här.

Hitta semesterboende på Nordsjälland
Boka rum på Marienlyst Strandhotel
Boka ett sommarhus

Semester i Vejle och omnejd inkl. Jelling

av Thiamka Margrethe Pedersen, kundsupporter och skribent på Travelmarkets blogg

Under de senaste 10 åren har det skett en blomstring och försköning av min stad och Vejle har verkligen markerat sig på Danmarkskartan.

Är du naturälskare, estetiker, matälskare, livsnjutare, shoppingintresserad, konst- och kulturintresserad eller på semester i Danmark med barn, ja kom i så fall till Vejle – Danmarks navel.

En julgran med ljus vid rådhuset i Vejle, Bølgen - en modern byggnad med böjda linjer, en person klättrar i Gorilla Park, vacker middag på Restaurant MeMu, och Fjordenhus - en modern byggnad vid vattnet.

Vad ska du uppleva på din resa till Vejle?

Besök exempelvis stadens äldsta byggnad S:t Nikolai Kyrka, Den Smidtske Gård och det vackra Vejle Rådhus. Är du kulturell bör du besöka Vejle Konstmuseum och Kulturmuseet i Spinderihallerne.

Havsmiljön har nästan blivit en ny stadsdel i sig. Hamnfronten lockar med småbåtshamn, flytande kajakklubb, hamnkanal och hamnpromenad – och inte minst de arkitektoniska mästerverken Bølgen och Fjordenhus.

Natur, andningshål och stränder i Vejle

  • Byparken och Mariaparken – Andningshål i staden
  • Skyttehushaven – Vid fjorden med rhododendron, voljär och restaurang Skyttehuset
  • Dyrehaven – I Nørreskoven, där hjortar och dovhjortar hör hemma
  • Albuen och Tirsbæk Strand – Barnvänliga stränder med spektakulära utsikter. Från Tirsbæk strand kan du gå en vacker tur genom skogen till Tirsbæk Gods
  • Ibæk Strandvej – Utsikten från fjordens sydsida. Fortsätt uppför backen till Munkebjergskogen
  • Gorilla Park – Klätterpark för större barn och vuxna i vackra omgivningar.

Harald Blåtands Jelling

Börja med början och upplev monumenten i Jelling – runstenarna, de enorma gravhögarna och kyrkan. Besök även Kongernes Jelling och upptäck vikingarnas liv och Danmarks gamla kungar.

Vejle fjord med Skyttehuset i bakgrunden vid solnedgång, färgglada paraplyer hängande över en gata i Vejle Midtpunkt, vacker sommardag vid Tirsbæk strand, runstenen i Jelling och vågor i swimmingpoolen i Lalandia i Billund.

Du kan också ta en vandring till Jelling längs den 16 km populära Grejsdalstien i Grejs Ådal. Under vissa perioder kör ett charmigt veterantåg med full ånga till Jelling genom den vackra Grejsdalen.

Shopping och matställen i Vejle

Vejle är ett mecka för den shoppingintresserade och staden har flera gånger utsetts till Danmarks både bästa och vackraste handelsstad. Den mysiga huvudgatan lockar, men utforska även de små sidogatorna, gränderna och smögarna med specialbutiker.

Vejles stora utbud av matställen erbjuder allt från små caféer, kaffebarer, konditorier, tapasbarer, street food och gin & cocktailbarer till smørrebrød vid hamnen med utsikt över fjorden. Om du är en riktig foodie kan du se fram emot utsökt gastronomi på Tree Top på Munkebjerg, Lyst i Fjordenhus eller Michelinrestaurangen MeMu.

Barnvänliga aktiviteter i Vejle och omnejd

Ska du på semester i Danmark med barn eller barnbarn rekommenderar jag ett besök på Økolariet – ett kunskaps- och upplevelsecenter med lek och lärande om natur, miljö, energi, klimat och teknologi.

Dessutom är det perfekt med utflykter till Givskud Zoo, Skærup Zoo, Legoland, Lego House och badlandet i Lalandia.

Jag hoppas att du har fått bra inspiration om min hemstad och själv fått lust att uppleva Vejle och omgivningarna. Och jag lovar dig, du inte blir besviken!

Hitta semesterboende i Vejle
Hitta semesterboende i Billund
Hitta sommarhus i Danmark

Foton:
Semester i Danmark - En person klättrar i en klätteranläggning vid Vejle, en kullerstensgata på Bornholm med charmiga hus och blommor, en utsökt lunch på Sønderho Kro, två kvinnor i badkläder på väg mot havet, och en kopp kaffe på ett utebord med Kronborg i bakgrunden. © Signe Oxlund/ Getty Images, esemelwe / Birgitte Oxlund / Getty Images, Photo_Concepts/ Strandvejsristeriet
Semester på Bornholm - Folk njuter av måltider på en utomhusrestaurang, sitter i en buss, en glassbutik och en naturskön utsikt vid kusten med en fyr i bakgrunden. © Birgitte Lydolff Oxlund
Slottsruinen Hammershus på Bornholm, en man och en flicka framför korsvirkeshus, två personer i havet vid Dueodde och en flicka som går på en stig vid en strand vid Allinge. © Birgitte Lydolff Oxlund
Strand vid Gamla Skagen med havet, sanddyner och ett litet hus. Skagen museum - en röd tegelbyggnad med människor på en gräsmatta, och den sandtäckta kyrkan i solnedgången. © Råbjerg © Christian Faber – Skagens museum © Skagens Kunstmuseer – Skagen strand © Niclas Jessen
Hjorths hotell i Kandestederne - en grön äng med en solstol, en skylt med texten Stressfri zon, det charmiga gula hotellet och en gångstig med en skylt som säger Hjorths Hotel. © Kenneth Karl Nielsen
Semester på Fur - Fiskebåt vid hamnen, Fur Bryggeri, vandring i dynerna, kyrkogården med havet i bakgrunden. © © Fur Bryghus, Birgitte Lydolff Oxlund og Thiamka Margrethe Pedersen
Fur - brun sandstrand med höga klippor och havet vid sidan. © Birgitte Lydolff Oxlund
Semester på Fanø - tre personer går på en strand vid Vadehavet, ett traditionellt hus omgivet av fruktträd, en hand som håller en hjärtmussla, en äng med blommande ljung och höglandskor. © Birgitte Lydolff Oxlund
Trevlig lunch på Sønderho Kro, promenad på Rindby strand, sommarloppmarknad vid den gamla skolan i Sønderho, besök i en tysk bunker från andra världskriget och flickor i traditionella folkdräkter från Fanø. © Birgitte Lydolff Oxlund
Påskliljor och Hannes hus i Sønderho, två krus med Fanø öl och korsvirkeshus i bakgrunden och en flicka som tittar på små påsklamm. © Birgitte Lydolff Oxlund
Sommer på Fanø - Et livreddertårn på stranden ved Rindby Mennesker sidder ved udendørs caféborde omgivet af grønne træer og buske i Nordby; Børn med traditionelle folkedragter i hestevogn © Birgitte Lydolff Oxlund
Hans & Grethe Crêperie med en kvast bredvid dörren, en gammal tysk bunker med graffiti och högt gräs, samt två personer och en hund som går på en spegelblank strand på Fanø. © Birgitte Lydolff Oxlund
Vackert vinterlandskap vid havet på Fanø, en mysig värdshusmiljö i Sønderho Kro och ett snötäckt landskap med en solbelyst himmel och en byggnad i bakgrunden. © Birgitte Lydolff Oxlund
En cappuccino står på ett bord framför Kronborg slott, den vackra riddarsalen på Kronborg slott, sjöfartsmuseet, och en kvinna som kopplar av i ett upplyst bubbelbad på kvällen på Marienlyst. © © Finn Christoffersen, VisitNordsjælland - © Rasmus Hjortshøj, VisitNordsjaelland – Marienlyst Spa © VisitNordsjælland
Segelbåtar ligger förtöjda vid kajen i Helsingörs hamn, en person svingar sig från en gunga vid Helsingörs strand, människor går längs kusten, och ett bord är fyllt med olika rätter vid Helsingörs Streetfood. © © VisitNordsjælland, Kasper Hove og Henrik Numelin, VisitNordsjaelland
En julgran med ljus vid rådhuset i Vejle, Bølgen - en modern byggnad med böjda linjer, en person klättrar i Gorilla Park, vacker middag på Restaurant MeMu, och Fjordenhus - en modern byggnad vid vattnet. © © Kenneth Karl Nielsen, Thiamka Margrethe Pedersen, Signe Oxlund og Birgitte Oxlund Fjordenhus i Vejle © Thiamka Margrethe Pedersen
Vejle fjord med Skyttehuset i bakgrunden vid solnedgång, färgglada paraplyer hängande över en gata i Vejle Midtpunkt, vacker sommardag vid Tirsbæk strand, runstenen i Jelling och vågor i swimmingpoolen i Lalandia i Billund. © Kenneth Karl Nielsen, Birgitte Lydolff Oxlund & Viola Marie Lydolff Oxlund



Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Integritetspolicy
Läs vår integritetspolicy.